Praktiskt

Tid och plats

OBS: detta är gammal information om förra årets lajv! Den står kvar för att den som är nyfiken ska kunna se hur det fungerade förra året. Någon gång under våren kommer den uppdateras med info om 2024 års lajv.

2023 års lajv kommer äga rum på Skjul Fyra Sex, Fiskhamnsgatan 41, Göteborg.

Deltagarantalet på plats begränsas till 60, varav 10 platser till en början är öronmärkta för nybörjare!

Lajvet går av stapeln lördag 14:e oktober. Vi kommer samlas runt lunchtid för genomgång av regler, fix av smink och dräkt osv, och börja själva lajvet kl 17. Vi avslutar runt midnatt, i tid för att alla skall hinna med sista kollektivtrafiken hem. 

Kostnad

Normalpriset är 300 SEK, men med möjlighet till både högre och lägre pris för den som har möjlighet respektive behöver det.

Tillgänglighet

Skjul Fyra Sex är huvudsakligen tillgänglighetsanpassat, det finns ramp in i lokalen, ett anpassat WC och den största spelytan är tröskelfri.

Arrangörerna kan inte garantera frihet från allergener i lokalerna.

Mat och dryck

Någon form av vegetarisk kvällsmat, snacks och viss mängd alkoholfri varm och kall dryck ingår i deltagaravgiften, mer information om detta kommer senare. Det går även bra att beställa snabbmat till lokalen. Vi är glada om inga deltagare lämnar lajvet och går iväg och köper mat – det är ett kort lajv.

Spelutrymmen

Inne i lokalen spelar vi i baren, i pub-delen, på scenen och backstage. I korridoren mellan dansgolvet och backstage står mycket utrustning som hör till lokalen, använd gärna passagen men stanna inte där inne och spela och var försiktig med prylarna.

Tidigare år har vi haft lite spelutrymmen utomhus, vi får se hur det blir med den saken i år.

Regler och metatekniker

Det här lajvet behöver en viss mängd metatekniker. Förra årets regler finns här och vissa utdrag följer här nedanför. Årets regler kommer troligtvis vara samma eller ungefär samma, men det kommer komma utskick till de anmälda med exakt vad som gäller.

För att symbolisera metatyp kommer vi använda följande (det inom parentes kan läggas till för extra tydlighet och snygghet):

  • Alver – spetsiga öron
  • Orker – betar (och spetsiga öron)
  • Troll – horn (och betar och spetsiga öron)
  • Dvärgar – skägg (uppenbart extravaganta)

Det kan även förekomma osynliga entiteter av olika slag på lajvet, till exempel andar, och dessa  markeras med svart kåpa och vit mask.

För vapen gäller boffer på närstridsvapen. Skjutvapen kan vara av valfri typ bara de är snygga, men INGA projektiler tillåts. Vi kan komma att använda ett enkelt stridssystem som i så fall gås igenom på plats.

Droger i Shadowrun-världen kan se ut på många olika sätt, så det är lämpligt att de markeras upp med förklarande lappar.

Mer information kommer löpande på mail till de som anmäler sig!

Matrix & Magi

För Matrix-stuff och valuta har vi byggt en Discord-server med en speciell bot för att simulera det stora Matrix-forumet Shadowlands BBS. En instruktion på användandet kommer innan lajvet.

Magi och hacking kommer överlag skötas som mer rollspelade element i samverkan med arrangörerna.

Har du något coolt och spelskapande matrix- eller magirelaterat du vill göra? Maila arr med dina tankar och idéer!

Säkerhet och trygghet

Arrangörsgruppen har inte en specifik ansvarig utsedd här, men det kommer finnas utrustning och kompetens för första hjälpen, brandutrymning, avhysande av obehöriga mm.

Innan lajvet är alla frågor och funderingar välkomna på mailen, arrangörsgruppen lyssnar och vill att alla deltagare känner sig trygga. När anmälan stänger kommer alla anmälda få en lista på samtliga deltagare, om det är något som skaver – låt oss veta!

Om något inte känns bra under lajvets gång finns arrangörer alltid tillgängliga i off-rummet, där kan man ta en liten paus och få hjälp med lösningar på off-problem som uppstår.

Kontakt

Arrangörsgruppen nås på talesfromthesprawl@gmail.com.

Passa även på att gå med i Facebookgruppen!

Här är även en länk där mailutskicken inför tidigare års lajv finns, så att ni kan få en uppfattning om vad som gäller!