Praktiskt

Tid och plats

2021 års lajv kommer äga rum på Skjul Fyra Sex, Fiskhamnsgatan 41, Göteborg.

Det finns även möjlighet att delta digitalt via matrix-forumet Shadowlands BBS (läs mer nedan, under Matrix och Magi).

Lajvet går av stapeln lördag 25:e september. Vi kommer samlas runt lunchtid för genomgång av regler, fix av smink och dräkt osv, och börja själva lajvet kl 17. Vi avslutar runt midnatt, i tid för att alla skall hinna med sista kollektivtrafiken hem. 

Kostnad

Normalpriset är 300 SEK, men med möjlighet till både högre och lägre pris för den som har möjlighet respektive behöver det.

Den som deltar över Shadowlands betalar 50 SEK.

Tillgänglighet

Skjul Fyra Sex är huvudsakligen tillgänglighetsanpassat, det finns ramp in i lokalen, ett anpassat WC och den största spelytan är tröskelfri.

Arrangörerna kan inte garantera frihet från allergener i lokalerna.

Mat och dryck

Tidigare år har någon form av vegetarisk kvällsmat, snacks och viss mängd alkoholfri varm och kall dryck ingått i lajvkostnaden. Det har även gått bra att beställa snabbmat till lokalen. Vi är glada om inga deltagare lämnar lajvet och går iväg och köper mat – det är ett kort lajv.

Spelutrymmen

Inne i lokalen spelar vi i baren, i pub-delen, på scenen och backstage. I korridoren mellan dansgolvet och backstage står mycket utrustning som hör till lokalen, så använd den gärna men stanna inte där inne och spela och var försiktig med prylarna.

Utomhus kommer vi ha bord, bänkar och tält och vi uppmuntrar spel även där.

Regler och metatekniker

Det här lajvet behöver en viss mängd metatekniker. Alla regler för 2021 års lajv finns här. Vissa utdrag följer här nedanför.

För att symbolisera metatyp kommer vi använda följande (det inom parentes kan läggas till för extra tydlighet och snygghet):

  • Alver – spetsiga öron
  • Orker – betar (och spetsiga öron)
  • Troll – horn (och betar och spetsiga öron)
  • Dvärgar – skägg

Det kan även förekomma osynliga entiteter av olika slag på lajvet, till exempel andar, och dessa  markeras med svart kåpa och vit mask.

För vapen gäller boffer på närstridsvapen. Skjutvapen kan vara av valfri typ bara de är snygga, men INGA projektiler tillåts. Vi kan komma att använda ett enkelt stridssystem som i så fall gås igenom på plats.

Droger i Shadowrun-världen kan se ut på många olika sätt, så det är lämpligt att de markeras upp med förklarande lappar.

Mer information kommer löpande på mail till de som anmäler sig!

Matrix & Magi

För matrix-stuff och valuta har vi byggt en discord-server med en speciell bot för att simulera det stora matrix-forumet Shadowlands BBS. (Tidigare år har det använts en variant av The Third Gift.)

Magi och hacking kommer överlag skötas som mer rollspelade element i samverkan med arrangörerna.

Har du något coolt och spelskapande matrix- eller magirelaterat du vill göra? Maila arr med dina tankar och idéer!

Säkerhet och trygghet

Arrangörsgruppen har i nuläget inte en ansvarig utsedd här, men det kommer finnas utrustning och kompetens för första hjälpen, brandutrymning, avhysande av obehöriga mm.

Innan lajvet är alla frågor och funderingar välkomna på mailen, arrangörsgruppen lyssnar och vill att alla deltagare känner sig trygga. När anmälan stänger kommer alla anmälda få en lista på samtliga deltagare, om det är något som skaver – låt oss veta!

Om något inte känns bra under lajvets gång finns arrangörer alltid tillgängliga i off-rummet, där kan man ta en liten paus och få hjälp med lösningar på off-problem som uppstår.

Kontakt

Arrangörsgruppen nås på talesfromthesprawl@gmail.com.

Passa även på att gå med i Facebookgruppen!

Här är även en länk där mailutskicken inför förra årets lajv finns, så att ni kan få en uppfattning om vad som gäller!