Praktiskt

Vad handlar det här lajvet om egentligen?

December 2059. Vilket år det varit!

Flygplan som kraschar i centrala Seattle, det nya megacorpet Novatech, den väldigt lokala jordbävningen, alla stormar runt Renraku, och det är fortfarande ett par veckor kvar av året!

Nu är det dags att varva ner och låta den gråkalla vintern svepa in över UCAS. Slappna av. Göra lite nya affärer. Ta en soybeer och dansa till den levande musiken. Trinity Taskbar i Tacomas hamnkvarter och The Onyx i Redmond Barrens står alltid öppna för gammal som ny gäst, vem som helst är välkommen bara man har nuyen på fickan och lämnar sina stora vapen i dörren.

Tid och plats

Lajvet kommer hållas på två platser samtidigt! Södertälje och Göteborg.
I Göteborg är vi på samma ställe som vanligt: Skjul Fyra Sex, Fiskhamnsgatan 41.
I Södertälje är vi på Spinnrocken, Nedre Villagatan 11.
Vi träffas preliminärt 13:00 den 12/10  (tiden kan komma att ändras) och går igenom regler, fixar smink och dräkt, ordnar det sista med lokalen (ni får jättegärna ta med dekor i olika former), och sedan planeras lajvet att köra igång när det börjar skymma framåt kvällen. Vi håller på till midnatt, men bryter i tid för att alla skall hinna med sista kollektivtrafiken hem. 

Kostnad

Normalpris är satt till 300 SEK. Det kommer att finnas möjlighet till högre och lägre pris.
Kontot för inbetalning hittar du i tidigare utskick här.

Tillgänglighet

Skjul Fyra Sex är huvudsakligen tillgänglighetsanpassat, det finns ramp in i lokalen, ett anpassat WC och den största spelytan är tröskelfri. I händelse av rullstolsburen deltagare som är intresserad av att göra ett musikframträdande fixar vi en tillfällig ramp upp till scenen – låt oss veta vad du behöver!
Spinnrocken är tyvärr mycket dålig tillgänglighet på. För frågor, kontakta Robert Östberg på Robert_ostberg@hotmail.com eller via facebook (Tvättbjörnsmask på profilbilden).
Arrangörerna kan inte garantera frihet från allergener i lokalerna.

Mat och dryck

Någon sorts kvällmat (lättare vegetarisk måltid, förhoppningsvis varm, ej garanterat att alla allergier kan tas hänsyn till), snacks och viss mängd alkoholfri varm och kall dryck ingår i lajvkostnaden. Det kommer även gå att beställa snabbmat till lokalen. Vi är glada om inga deltagare lämnar lajvet och går iväg och köper mat, det är ett kort lajv.

Spelutrymmen

För Göteborg: Inne i lokalen spelar vi i baren, på dansgolvet, på scenen och backstage. I korridoren mellan dansgolvet och backstage står mycket utrustning som hör till lokalen, så använd den gärna men stanna inte där inne och spela och var försiktig med prylarna.
Utomhus kommer vi ha tält och vi uppmuntrar spel även där.

Spinnrocken är en ABF-lokal i centrala Södertälje. Vi kommer spela på bottenvåningen (med bar, dansgolv & scen) och övervåningen (två konferensrum och en läktare ovanför dansgolvet) samt i ett rum i källarvåningen (övriga källarvåningen är tyvärr bokad av mundana band som har rep-tid på kvällen). Lokalen står mitt på en parkering i centrala Södertälje så det är inte optimalt att ha spel utanför huset.

Musik

Ambitionen är åtminstone ett par akter med live-musik (eller playback för den delen) från er deltagare, i övrigt sjysst dansbar musik. Vi kommer försöka hålla nere volymen så att det går att höra varandra, men samtidigt vill vi ha en skön partykänsla i lokalen så vi kommer ha en hel del ljus igång för att bidra till en stimmig känsla.
Vi har tillgång till lokalens ljudanläggning, så ni skall inte behöva ha med något mer än era egna instrument om ni vill uppträda.

Matrix/Magi

För matrix-stuff och valuta använder vi en version av The Third Gift, som simulerar det stora matrix-forumet Shadowlands BSS.
Magi och hacking kommer överlag skötas som mer rollspelade element i samverkan med arrangörerna.
Har du något coolt och spelskapande matrix- eller magirelaterat du vill göra? Maila arr med dina tankar och idéer!

Metatekniker

Det här lajvet kommer behöva en viss mängd metatekniker.

För att symbolisera metatyp kommer vi använda följande (inom parentes kan läggas till för extra tydlighet och snygghet):

  • Alver – spetsiga öron
  • Orker – betar (och spetsiga öron)
  • Troll – horn (och betar och spetsiga öron)
  • Dvärgar – i brist på bättre idéer skägg 

Det kan även förekomma osynliga entiteter av olika slag på lajvet, till exempel andar, och dessa kommer markeras med någon form av tygband och masker.

För vapen gäller boffer på närstridsvapen. Skjutvapen kan vara av valfri typ bara de är snygga, men INGA projektiler tillåts. En slipad version på fjolårets smidiga stridssystem kommer användas.

Droger kan se ut på många olika sätt, så det är lämpligt att de markeras upp med förklarande lappar.

Mer information kommer löpande på mail till de som anmäler sig!

Säkerhet och trygghet

Arrangörsgruppen har i nuläget inte en ansvarig utsedd här, men det kommer finnas utrustning och kompetens för första hjälpen, brandutrymning, avhysande av obehöriga mm.
Innan lajvet är alla frågor och funderingar välkomna på mailen, arrangörsgruppen lyssnar och vill att alla deltagare känner sig trygga. När anmälan stänger kommer alla anmälda få en lista på samtliga deltagare, om det är något som skaver – låt oss veta!

Om något inte känns bra under lajvets gång finns arrangörer alltid tillgängliga i off-rummet, där kan man ta en liten paus och få hjälp med lösningar på off-problem som uppstår.

Regler

Regler för strid, decking och magi hittar du här.

Kontakt

Arrangörsgruppen nås på talesfromthesprawl@gmail.com
Passa även på att gå med i Facebookgruppen!