Praktiskt

Vad handlar det här lajvet om egentligen?

Året är 2058.

Maffian är i uppror efter mordet på Seattles Don James O’Malley på nyårsdagen. I den undre världen pågår en maktkamp utan dess like. Beskyllningar och kulor viner. Det är svårt att röra sig i staden även för den som inte är involverad i konflikten, och för den som håller örat mot gatan är det uppenbart att snart sagt ALLA är involverade på något vis.

Men det finns alltid tid för att varva ner. Slappna av. Göra lite nya affärer. Ta en soybeer och dansa till den levande musiken. Trinity Taskbar i Tacomas hamnkvarter öppnar dörrarna igen, och gammal som ny gäst är välkommen bara man har nuyen på fickan och lämnar sina stora vapen i dörren.

Tid och plats

Lajvet kommer hållas på två platser samtidigt! Umeå och Göteborg.
I Göteborg är vi på samma ställe som sist: Skjul Fyra Sex, Fiskhamnsgatan 41.
Vad gäller Umeå
kommer mer information snart.
Vi träffas 13:00 den 29/9 och går igenom regler, fixar smink och dräkt, ordnar det sista med lokalen (ni får jättegärna ta med dekor i olika former), och sedan planeras lajvet att köra igång när det börjar skymma framåt kvällen. Vi håller på till midnatt, men bryter i tid för att alla skall hinna med sista spårvagnen hem. 

Kostnad

Normalpris är satt till 300 SEK. Det kommer att finnas möjlighet till högre och lägre pris.

Tillgänglighet

Skjul Fyra Sex är huvudsakligen tillgänglighetsanpassat, det finns ramp in i lokalen, ett anpassat WC och den största spelytan är tröskelfri. I händelse av rullstolsburen deltagare som är intresserad av att göra ett musikframträdande fixar vi en tillfällig ramp upp till scenen – låt oss veta vad du behöver!
Arrangörerna kan inte garantera frihet från allergener i lokalen.

Mat och dryck

Olika sorters nudlar, snacks och viss mängd alkoholfri varm och kall dryck ingår i lajvkostnaden. Det kommer även gå att beställa snabbmat till lokalen. Vi är glada om inga deltagare lämnar lajvet och går iväg och köper mat, det är ett kort lajv.

Spelutrymmen

Inne i lokalen spelar vi i baren, på dansgolvet, på scenen och backstage. I korridoren mellan dansgolvet och backstage står mycket utrustning som hör till lokalen, så använd den gärna men stanna inte där inne och spela och var försiktig med prylarna.
Utomhus kommer vi ha flera tält och vi uppmuntrar spel även där.

Musik

Ambitionen är åtminstone ett par akter med live-musik (eller playback för den delen) från er deltagare, i övrigt sjysst dansbar musik. Vi kommer försöka hålla nere volymen så att det går att höra varandra, men samtidigt vill vi ha en fet partykänsla i lokalen så vi kommer ha en hel del ljus igång för att bidra till en stimmig känsla.
Vi har tillgång till lokalens ljudanläggning, så ni skall inte behöva ha med något mer än era egna instrument om ni vill uppträda.

Matrix/Magi

För matrix-stuff och valuta använder vi en version av RoleHaven, som simulerar det stora matrix-forumet Shadowlands BSS.
Magi och hacking kommer överlag skötas som mer rollspelade element i samverkan med arrangörerna.
Har du något coolt och spelskapande matrix- eller magirelaterat du vill göra? Maila arr med dina tankar och idéer!

Metatekniker

Det här lajvet kommer behöva en viss mängd metatekniker.

För att symbolisera metatyp kommer vi använda följande (inom parentes kan läggas till för extra tydlighet och snygghet):

  • Alver – spetsiga öron
  • Orker – betar (och spetsiga öron)
  • Troll – horn (och betar och spetsiga öron)
  • Dvärgar – i brist på bättre idéer skägg

Det kan även förekomma osynliga entiteter av olika slag på lajvet, till exempel andar, och dessa kommer markeras med någon form av tygband och masker.

För vapen gäller boffer på närstridsvapen. Skjutvapen kan vara av valfri typ bara de är snygga, men INGA projektiler tillåts. Förra året fanns inget stridssystem, men i år skall vi försöka styra upp det här tydligare.

Droger kan se ut på många olika sätt, så det är lämpligt att de markeras upp med förklarande lappar.

Mer information runt metatekniker som kommer användas är under produktion. Tålamod, chummers!

Säkerhet och trygghet

Arrangörsgruppen har i nuläget inte en ansvarig utsedd här, men det kommer finnas utrustning och kompetens för första hjälpen, brandutrymning, avhysande av obehöriga mm.
Innan lajvet är alla frågor och funderingar välkomna på mailen, arrangörsgruppen lyssnar och vill att alla deltagare känner sig trygga. När anmälan stänger kommer alla anmälda få en lista på samtliga deltagare, om det är något som skaver – låt oss veta!

Om något inte känns bra under lajvets gång finns arrangörer alltid tillgängliga i off-rummet, där kan man ta en liten paus och få hjälp med lösningar på off-problem som uppstår.

Regler

Regler för strid, decking och magi hittar du här.

Kontakt

Arrangörsgruppen nås på talesfromthesprawl@gmail.com
Passa även på att gå med i Facebookgruppen!