Praktiskt

Vad handlar det här lajvet om egentligen?

Året är 2056.

Det är en klubbkväll i de sämre delarna av Seattles hamn, på scen står några av stadens up-and-coming stjärnor och kanske någon som redan har lite guldstoft på sitt namn.

Presidentvalet är i full gång, och för första gången i UCAS korta historia är en av kandidaterna en drake. Förra året totalförstördes stora delar av Chicago efter ett anfall av insektsandar. Organisationen Winternight har försökt smuggla in kärnvapen i landet. Spännande tider. Men politiken är bara en parentes för de flesta som befinner sig på klubben.

Tid och plats

Lajvet kommer hållas på Skjul Fyra Sex, Fiskhamnsgatan 41 i Göteborg.
Vi träffas efter lunch den 11/11 och går igenom regler, fixar smink och dräkt, ordnar det sista med lokalen (ni får jättegärna ta med dekor i olika former), och sedan planeras lajvet att köra igång när det börjar skymma framåt kvällen. Vi håller på till en stund efter midnatt, men bryter i tid för att alla skall hinna med sista spårvagnen hem. För dem som kommer från andra håll går det att övernatta i lokalen (eller hemma hos folk i stan), och oavsett om man far hem eller övernattar är man välkommen tillbaka för gemensam frukost med eftersnack runt niotiden på söndagmorgonen. Vi uppskattar städhjälp.

Kostnad

Normalpris är satt till 300 SEK. Det kommer att finnas möjlighet till högre och lägre pris.

Tillgänglighet

Skjul Fyra Sex är huvudsakligen tillgänglighetsanpassat, det finns ramp in i lokalen, ett anpassat WC och den största spelytan är tröskelfri. I händelse av rullstolsburen deltagare som är intresserad av att göra ett musikframträdande fixar vi en tillfällig ramp upp till scenen – låt oss veta vad du behöver!
Arrangörerna kan inte garantera frihet från allergener i lokalen.

Mat och dryck

Olika sorters nudlar, snacks och viss mängd alkoholfri varm och kall dryck ingår i lajvkostnaden. Det kommer även gå att beställa snabbmat till lokalen. Vi är glada om inga deltagare lämnar lajvet och går iväg och köper mat, det är ett kort lajv.

Frukosten på söndagen ingår också, så kom tillbaka till lokalen för eftersnack och framtidspepp!

Spelutrymmen

Inne i lokalen spelar vi i baren, på dansgolvet, på scenen och backstage. I korridoren mellan dansgolvet och backstage står mycket utrustning som hör till lokalen, så använd den gärna men stanna inte där inne och spela och var försiktig med prylarna.
Utomhus kommer vi ha flera tält, förhoppningsvis med infravärme, och vi uppmuntrar spel även där.

Musik

Ambitionen är åtminstone ett par akter med live-musik (eller playback för den delen) från er deltagare, i övrigt sjysst dansbar musik. Vi kommer försöka hålla nere volymen så att det går att höra varandra, men samtidigt vill vi ha en fet partykänsla i lokalen så vi kommer ha en hel del ljus igång för att bidra till en stimmig känsla.
Vi har tillgång till lokalens ljudanläggning, så ni skall inte behöva ha med något mer än era egna instrument om ni vill uppträda.

Matrix/Magi

Vilka system vi kommer använda här är fortfarande lite luddigt. För matrix-stuff kommer vi troligtvis ha en version av systemet som används på Blodsband Reloaded, som simulerar det stora matrix-forumet Shadowlands BSS.

Magi kommer möjligtvis använda rfid-tags i någon form, samt mer rollspelade element.
Har du något coolt och spelskapande matrix- eller magirelaterat du vill göra? Maila arr med dina tankar och idéer!

Metatekniker

Det här lajvet kommer behöva en viss mängd metatekniker.

För att symbolisera metatyp kommer vi använda följande (inom parentes kan läggas till för extra tydlighet och snygghet):

  • Alver – spetsiga öron
  • Orker – betar (och spetsiga öron)
  • Troll – horn (och betar och spetsiga öron)
  • Dvärgar – vi har ingen bra idé här, men har du en är du välkommen att säga till!

Det kan även förekomma osynliga entiteter av olika slag på lajvet, till exempel andar, och dessa kommer markeras med någon form av tygband.

För vapen gäller boffer på närstridsvapen. Skjutvapen kan vara av valfri typ bara de är snygga, men INGA projektiler tillåts. Arr-gruppen skall diskutera mer kring konfliktlösning och inlajvskador, regelsystemet kommer bli så enkelt vi kan göra det.

Droger kan se ut på många olika sätt, så det är lämpligt att de markeras upp med förklarande lappar.

Mer information runt metatekniker som kommer användas är under produktion. Tålamod, chummers!

Säkerhet och trygghet

Arrangörsgruppen har i nuläget inte en ansvarig utsedd här, men det kommer finnas utrustning och kompetens för första hjälpen, brandutrymning, avhysande av obehöriga mm.
Innan lajvet är alla frågor och funderingar välkomna på mailen, arrangörsgruppen lyssnar och vill att alla deltagare känner sig trygga. När anmälan stänger kommer alla anmälda få en lista på samtliga deltagare, om det är något som skaver – låt oss veta!

Om något inte känns bra under lajvets gång finns arrangörer alltid tillgängliga i off-rummet, där kan man ta en liten paus och få hjälp med lösningar på off-problem som uppstår.