Vision

Välkomna till The Sprawl!

Vi befinner oss i Seattle på tidigt 2060-tal. Framtiden har inträffat, men det blev en framtid vi aldrig hade kunnat förvänta oss innan den Sjätte Tidsåldern trädde i kraft och återförde magin till världen.

Makt har omfördelats. Kartor ritats om. Stora delar av världens intelligenta befolkning har nu horn eller spetsiga öron. I United Canadian and American States valdes nyligen en drake till president men mördades innan han hann tillträda posten. Samtidigt rullar världen på i gamla hjulspår och megakorporationerna har i många fall mer makt än någon nationalstat kan hoppas på. De kriminella organisationerna har nästan lika mycket att säga till om, och vanligt folk har ingen chans att göra sig hörda över ljudet av pengar som tjänas.

Metamänskligheten gör det den alltid gjort bäst med de medel som står till buds. Livet går vidare. Work hard, play hard. Mästarna på denna devis är givetvis den dunkla yrkesskara som går under namnet Shadowrunners – kriminella tummar på ekonomins vågar som utan uppenbara kopplingar till sina uppdragsgivare ägnar sig åt allt från hot och datastölder till smutskastningskampanjer och mord. Get rich or die trying.
Runtomkring pågår det vi kärleksfullt kallar The Sprawl – det universella namnet på asfaltsdjungeln som stadigt växer sig allt större runt varje stad att räkna med. Här lever folk sina liv. Betalar sina räkningar, spelar sina spel, går till sina jobb. Och vilka jobb sen! Magi och cybernetik flyttar fram gränserna för framstegen, och klyftan mellan fattig och rik har aldrig varit större.

Men efter arbetsdagens slut finns det ändå utrymme för alla att mötas över en soybeer och nudlar på det lokala haket. Kolla på en Urban Brawl-match. Snacka om senaste avsnittet av Karl Kombatmage. Oroa sig för den växande konflikten mellan de lokala avdelningarna av maffian och yakuzan. Käfta med trollet i baren.

Till hösten ses vi och skriver Tales from the Sprawl tillsammans.
Det är inte ett allvarligt lajv.
Det är en kreativ hommage till ett av de märkligaste och mest lekfulla rollspel som skrivits.

Det är ett Shadowland BSS som surrar av rykten.
Det är en anledning att snacka drek med sina chummers, få lite affärer gjorda, dansa loss till det novaheta nya bandet på scenen.
Det är cyberdecks stora som keyboards, tuggummirosa mohawks och spegelglasögon, alver med katanas, magiker som hämtar sin kraft från gatans puls.

Det är Shadowrun.